На сьогоднішній день можна знайти безліч рецептів тортиків, деякі з них передавалися з покоління в покоління. Однак сучасні господині не зупиняються на досягнутому і постійно знаходяться в пошуку нових ідей, поєднань, інгредієнтів, варіантів оформлення тортів.
Представляємо Вашій увазі торти з мастики в Києві. Мастика – це дуже привабливий варіант прикраси сучасних десертів. Являє собою спеціальну пасту, яка призначається для моделювання кондитерських виробів. Завдяки мастиці можна створювати цікаві фігурки і деталі, а також повністю покривати торт, створюючи при цьому ефектний естетичний вигляд.
Торти з мастики на замовлення користуються величезною популярністю. Студія солодкого декору "Софія" пропонує Вам торти на замовлення за доступними цінами до будь-якого торжества.
Наші смачні і красиві вироби неодмінно сподобаються вам і вашим близьким.
Як вибрати мастику?
Фахівці виділяю кілька різновидів мастики:
– цукрова мастика є найбільш популярною. Така мастика для десертів ідеально підходить для обтягування тортів, тістечок, пряників, печива. Завдяки цукрових мастиці можна виліпити нескладні прикраси і фігурки;
– квіткова мастика застосовується для створення різних прикрас і звичайно ж кольорів. Квіткова мастика для тортів дуже пластична, тому також використовується для обтягування тортів. До складу такої мастики входить загусник, завдяки цьому фігурки і прикраси добре тримають форму;
– мексиканська мастика використовується кондитерами для ліплення. Завдяки невеликому вмісту загусника в складі, вона дозволяє тривалий час працювати над створенням прикрас.
Мастика для тортів буває кольорова і біла. Ціна кольоровий мастики значно вище, тому більш вигідно буде придбати кольоровий барвник, до того ж його вистачить надовго.
Для того, що б додати мастиці необхідний відтінок, поступово додайте в неї барвник. При цьому дуже важливо не перестаратися, так як вона може стати просто не придатною для роботи.
Як приготувати мастику?
1. Перед тим як працювати з пастою варто підготувати цукрову пудру, при цьому вона повинна бути дуже дрібного помелу, в іншому випадку мастика може рватися;
2. У процесі приготування мастики варто звернути особливу увагу на щільність суміші. Якщо додати дуже багато цукрової пудри або барвника, паста також буде легко розриватися;
3. Зберігати готову мастику в морозильній камері можна до чотирьох місяців.
Якщо Ви вирішили приготувати мастику власними руками, хочемо дати Вам декілька рекомендацій і розповісти найпопулярніші рецепти.
Желатинова мастика
даний рецепт відмінно підійде для ліплення прикрас і фігурок, повністю покривати її торт не рекомендуємо, оскільки вона за короткий час стає твердою. Для приготування такої мастики Вам буде потрібно:
– вода — 50мл;
– цукрова пудра — 500г;
– желатин — 10г.
В ємність невеликого розміру висипаємо желатин і заливаємо його водою кімнатної температури, після чого залишаємо суміш на пів години, для того що б желатин добре набух. У цей час можна просіяти цукрову пудру через сито, щоб уникнути грудок. Підготовлений желатин ставимо на вогонь і поступово доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з плити. У готову суміш додаємо половину цукрової пудри і ретельно перемішуємо, після чого викладаємо масу на стіл і додаючи залишилася пудру вимішуємо. Можна вважати, що мастика готова тоді, коли вона перестане прилипати до рук.
Студія солодкого декору "Софія" пропонує Вам торти на замовлення з мастики за доступними цінами. Ми пропонуємо Вам замовити торт в Києві будь-якої тематики.