Шоколадний торт

Шоколадні торти один з найпопулярніших десертів, які замовляють у студії солодкого декору "Софія". Діти і дорослі, жінки і чоловіки позитивно ставляться до такого смачного десерту.

Шоколадний торт на замовлення самий універсальний приємний сюрприз, який неодмінно порадує Ваших близьких.

Відзначимо, що тривалий період часу з появою шоколаду в Європі в 15 столітті, шоколадні торти були доступні тільки заможним аристократам. і Тільки на початку двадцятого століття шоколадні торти стали активно готувати всі верстви населення. Франц Захер перший, хто приготував шоколадний торт, тому сміливо можна сказати, що батьківщиною десерту є Відень. Торт , як Ви напевно здогадалися назвали в честь його винахідника "Захер", став дуже популярним десертом.

З того часу минуло близько двох століть і сьогодні шоколадні торти представлені в такому розмаїтті, що перепробувати все, напевно не зможе жоден ласун.

Для того, що б виготовити шоколадний торт під рукою може бути як шоколад, у різних варіаціях, так і какао. Какао або шоколад додають в тісто і крем, а також використовують як прикраси. Завдяки пластичності шоколаду, ви навіть собі не уявляєте які фігурки можна виготовити з нього.

На сьогоднішній день найпопулярнішими шоколадними тортами є: горіхово-шоколадний, вишнево – шоколадний, торт "Захер", бананово – шоколадний і ін

Рецепти тортів з шоколаду вражають своєю різноманітністю. Ми хочемо розповісти про самих популярних рецептах, завдяки яким Ви зможете приготувати шоколадний торт самостійно.

Шоколадний торт

Отже, Вам знадобиться:

— шоколад 168 г, ссодержанием какао 65-70%;

— вершкове масло 84 г;

— цукор 112 м;

— яєчні білки-5 шт;

— яєчні жовтки 4 шт;

— борошно просеянная 1/3 чашки;

— сіль ¼ ч. л. ;

— для начинки абрикосової 1, 5 чашки абрикосового джему або варення;

— 2 ст ложки коньяку.

Для приготування глазурі:

— жирні вершки 56 г;

— шоколад 168г;

— вершкове масло 28 м;

— збиті вершки для прикраси.

Отже, для початку потрібно викласти в ємність шоколад і масло розтопити їх на водяній бані, розмішати до однорідності, дати суміші охолонути. Міксером збити жовтки з 28 грамами цукру – маса повинна бути світло-жовтого кольору, потім частинами перемішати з шоколадною масою. Окремо збити в м’які піки білки з сіллю, не припиняючи збивання додати цукор, що залишився, потім частинами додати борошно.

Перемішати третину білково-борошняної маси з шоколадною, потім акуратно додати решту білкову масу в змащену маслом форму (роз’ємну) викласти суміш, випікати 40 хв в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовий корж охолодити на решітці. Протерти Через сито варення або джем, перемішати з коньяком, розрізати корж на 3 пласта гострим ножем, збризнути коржі коньяком (1 ст. л.), намазати джемом, укладаючи один на одного. Дати торту охолонути мінімум 30 хв, обмазати шоколадною глазур’ю: розтопити на водяній бані шоколад з вершковим маслом, змішаним з доведеними до кипіння окремо вершками, дати охолонути. Подається віденський шоколадний торт «Захер» зі збитими вершками.

Маленькі нюанси, які варто враховувати при виготовленні тортика:

– готовність коржа легко перевірити за допомогою зубочистки;

– для того, що б поверхня торта була гладкою привабливою, поливати торт необхідно теплою глазур’ю і при цьому розгладжувати її ножем, змоченим у гарячій воді;

– перед подачею дайте торту настоятися кілька годин.

Кондитери студії солодкого декору "Софія" пропонують виготовити шоколадний торт на замовлення. На нашому сайті представлені зразки десертів, а також ми можемо виготовити тортик за Вашим ескізом.