Як зробити мастику для торта

Торти на замовлення в Києві стали настільки популярними, що кожна кондитерська пропонує свої "родзинки", для того що б виділитися серед конкурентів. Для додання тортам привабливого вигляду, кондитери використовують крему, фігурки і, звичайно ж, самий популярний вид декорування – мастика.

Як зробити мастику для торта

У даній статті ми хочемо розповісти про те, як виготовити мастику в домашніх умовах. Для початку хотілося б сказати, що мастика являє собою клейову і терпку їстівну однорідну масу. Якщо приготовлена мастика правильно, за своєю консистенцією вона буде нагадувати пластилін, з яким легко працювати.

Професійні кондитери можуть виготовити завдяки мастиці цілий витвір мистецтва.

Для того що б мастика мала відповідний відтінок можна використовувати харчові барвники. Якщо Ви виготовили багато мастики, вона може зберігатися до 3 місяців у морозильній камері.

Як фарбувати мастику?

Фарбувати мастику неодмінно потрібно, тому заздалегідь продумайте, які відтінки Вам необхідні для створення гармонійної композиції. Зазначимо, що додавати барвники найкраще в процесі приготування, ніж у готову масу, таким чином, відтінок буде рівномірний.

У тому випадку, якщо мастика готова і її потрібно пофарбувати, рекомендуємо скачати невелику кульку і зробити в ньому невелике поглиблення, куди влити декілька крапель барвника. Після цього маса розмішують до однорідної маси і загортається в поліетилен.

Перед тим як робити мастику будинку, вам варто знати, що основними інгредієнтами є: м’який зефір, цукор або цукрова пудра, інші ж інгредієнти можуть змінюватися в залежності від виду.

Різновиди мастики

– молочна мастика вважається найбільш популярною. У процесі приготування використовують згущене молоко. Практично завжди такою масою покривають сам торт;

– желатинова мастика ще називається пастилаж. В її основі желатин, завдяки чому маса швидко застигає. З такої мастики дуже зручно робити складні невеликі фігурки;

– промислова мастика не виготовляється в домашніх умовах. Ця маса є універсальною як для покриття торта, так і для виготовлення дрібних деталей;

-медова мастика виготовляють із меду, вона ідеально підходить для ліплення фігурок;

– квіткова мастика ідеально підходить для "ювелірної" роботи, а точніше створення квітів. З такої маси зручно вирізати листочки і пелюстки.

Для приготування будь-якого виду мастики Вам потрібно: дерев’яна дошка, качалка, лінійка, кольорова стрічка, круглий ніж, харчова плівка.

Наприклад, для приготування мастики зі згущеним молоком, Вам знадобляться такі інгредієнти:

Цукрова пудра – 160 гр.;

Згущене молоко – 200 гр.;

Сухе молоко – 150 гр.;

Сік лимона – 2 ч. л.

Спочатку з’єднайте сухе молоко і цукрову пудру, після просіяти їх через сито і почніть поступово виливати згущене молоко і сік лимона. Як тільки маса придбала консистенцію пластиліну, її необхідно перекласти в харчову плівку і прибрати в морозилку.