Повітряний десерт або як прикрасити торт білковим кремом?

Повітряний десерт або як прикрасити торт білковим кремом?

Білковий крем досить часто використовують для прикраси десертів, так як цей крем дуже смачний, повітряний і легкий у приготуванні. Якщо ви правильно приготуєте цей крем, прикраси з нього будуть довго тримати форму, вийде білосніжним, ніжним і смачним. Також білковим кремом можна прошарувати коржі, декорувати торт, начинити тістечка або приготувати оригінальні листочки і квіти самостійно.

Прикраса тортів дуже трудомісткий процес, який потрібно не тільки акуратності, терпіння та фантазії, але і правильно виготовити крем. Ми хочемо дати Вам декілька рекомендацій щодо приготування білкового крему. Білковий крем є досить “примхливим”, так як вимагає дотримання певної швидкості збивання і температурного режиму. Ось кілька важливих моментів, які варто враховувати в процесі приготування:

Обов’язково витерти насухо ємність в якій буде збиватися білкова маса. На стінках посуду не повинно бути слідів жиру;

– коли будете відокремлювати білки, постарайтеся щоб жовток не потрапив, інакше піна не буде стійкою і пишною та приготувати якісний крем не вийде;

– для того щоб перевірити готовність крему, візьміть ложку або віночок, акуратно підніміть невелику частину крему і якщо гора не осідає, кремова маса готова для прикраси;

– температура білків повинна бути близько 10 градусів, не забудьте з вечора покласти їх в холодильник і дістати безпосередньо перед приготуванням. Ємність, в якій ви будете збивати також повинна бути охолодженою. Якщо ви тільки купили яйця, а крем необхідно збити терміново, тоді збивайте крем в посудині, яка поміщена в ємність з льодом;

– однак, не варто перестаратися зі збиванням піни, так як вона може вийде “забитої” і втратить свою легкість і легкість. Варто виходити від потужності міксера, процес збивання варто збивати від 5 до 10 хвилин. Можна збивати крем та вручну віночком, але це буде довго і виснажливо. Також можна використовувати занурювальний блендер, але при цьому потрібно постійно прокручувати його по всій ємності і прокручувати посуд з білками.

Існує кілька рецептів білкового крему, нижче ми опишим найпростіший.

Інгредієнти:

Курячі білки – 4 штуки.

Чайна ложка соку свіжого лимона (можна замінити дрібкою кислоти).

Стакан цукрового піску.

Процес приготування:

Білки охолодіть, відокремте від жовтків, вилийте в чашу для збивання. Слідкуйте, щоб в них не потрапили краплі жовтка або вологи.

Збийте, додавши лимонний сік.

Введіть по ложці цукор. Можна за бажанням додати ваніль.

Крем повинен вийти повітряним, легким, білосніжним.

Виготовляти крем починайте лише тоді, коли торт повністю готовий до декорування: змащені і зібрані коржі, поверхня його вкрита поливою, кремом та вирівняна.

Якщо Вам потрібно виготовити оригінальний та смачний торт на замовлення, студія солодкого декору “Софія” зробить дуже смачний десерт до будь-якого торжества. На нашому сайті Ви зможете підібрати потрібний тортик і начинку і наші професійні кондитери виготовлять торт на замовлення Київ до потрібної дати.