Як прикрасити торт?

Як кажуть "зустрічають по одягу", це не є винятком і для торта. Звичайно ж смакові якості десерту важливі, але хто буде пробувати торт, якщо він виглядає апетитно.

Отже, ми хочемо розповісти про самих популярних прикрас для тортів, що б Ви могли самостійно задекорувати свій тортик.

Як прикрасити торт

Крем

Повітряна пишна маса, в основі якого знаходяться збиті яйця, масло, цукор. Умовно креми діляться на сметанні, вершкові, заварні, білкові, масляні. Креми відмінно тримають форму, з допомогою барвника їх легко пофарбувати в потрібний відтінок. З недоліків такого виду прикраси: невеликий термін зберігання. Якщо Ви не знаєте уподобання людини, якій готуєте сюрприз, краще відмовитися від такого роду прикраси.

Карамель

Ви навіть не підозрюєте які незвичайні форми може приймати застиглий цукровий сироп. Кондитери з задоволенням використовують даний вид прикраси, так як це ефектно, смачно і легко в приготуванні. Для того, що б приготувати таку прикрасу варто заварити цукровий сироп до загустіння, при цьому обов’язково помішуйте, що б сироп не пригорів. Для того, щоб карамель не засахарилась, в самому початку процесу варіння сиропу варто додати у воду лимонну кислоту. Форма готовий карамелі може бути яка завгодно. Для формування форми можна використовувати будь-які підручні засоби.

Марципан

Для тих, хто не знає, що це за штука, розповідаємо. Марципан являє собою спеціальну кондитерську пасту, яка дуже схожа з пластиліном. Приготування марципана справа не складна, так як в його склад входить тертий мигдаль і цукрова пудра. Кондитер може створити з марципана справжню скульптуру, яка відмінно прикрасить Ваш тортик. Марципан відмінно поєднується з різними барвниками, тому й прикраси для тортів виходять красивими і яскравими, а головне смачними.

Шоколад

Шоколад є класичним прикрасою солодких десертів. Не варто думати, що шоколадом можна тільки полити з нього також можна зробити оригінальні фігурки. Для початку необхідно розтопити на водяній бані шоколад, але дуже важливо не перегріти, так як шоколад расслоиться. Теплу масу закладають в кондитерський корнет і по контуру виливають у трафарет.

Мастика

Найпопулярніше прикраса тортів, являє собою кондитерську пасту, виготовлену на основі молока або желатину. Зазначимо, що молочна мастика готуватися набагато простіше, і в підсумку набагато зручніше в роботі. Так само до складу мастики входить цукрова пудра, сухе молоко, згущене молоко, барвники. Желатинова мастика набагато примхливість і складніше в приготуванні. однак не можна отримати ідеально білий відтінок.

Мастика дуже пластична, тому з неї дуже просто виготовляти різні фігури. Торти оздоблені мастікою – це цілі витвори мистецтва, які неодмінно порадують і здивують ваших гостей.

Фотографії

На сьогоднішній день великою популярністю користуються їстівні фотографії. Декорування десертів таким чином дуже оригінально і привабливо. Для "друкування" такий фотографії використовують спеціальний харчовий принтер, який з легкістю друкує різні зображення на вафельній або цукровою папері, завдяки харчовим чорнилу.

Студія солодкого декору "Софія" пропонує Вам торти на замовлення в Києві. Ми з задоволенням виготовимо для Вас святковий торт до будь-якого приводу.