Як приготувати мастику для тортів

Як зробити мастику для торта

Торти на замовлення в Києві стали настільки популярні, що кондитери тільки і встигають придумувати нові варіанти. Для ефектного оформлення тортика кондитери часто вдаються до використання мастики. Завдяки мастиці можна як повністю залити і оформити торт, так і зробити з неї оригінальні фігурки. Такі прості прикраси можуть перетворити торт у цілий витвір мистецтва.

Дуже часто мастику використовують для декорування не тільки торта, але і інших кондитерських виробів. На перший погляд можна подумати, що процес приготування мастики легкий у приготуванні, проте це не зовсім так. Пропонуємо вам набратися терпіння і частіше практикувати свої навички, тільки тоді Ви почнете її "відчувати".

Маса повинна бути як пластилін, пластичною і не прилипати до рук. На самому початку роботи з мастикою, рекомендуємо експериментувати з невеликою кількістю мастики.

Приготування мастики

Мастика виготовляється з цукрової пудри, желатину, води і лимонного соку. Багато додають також масло і гліцерин – завдяки цьому маса так швидко не засихає. Після суміші всіх інгредієнтів коштує вимішувати мастику близько п’ятнадцяти хвилин.

Готову масу найзручніше вимішувати на столі, на який заздалегідь насипали трохи цукрової пудри, так само ви можете застосовувати крохмаль. Це необхідно для того, що б мастика не прилипала до столу ні до рук, в підсумку Вам буде зручно з нею працювати.

Багато кондитери підфарбовують мастику натуральними барвниками, такими як морквяний сік, сік буряка, сік шпинату, ягідний сік, а також використовують харчові барвники, куплені в магазині.

Після того, як приготовлена мастика її потрібно упакувати в харчову плівку, для того що б уникнути її висихання. Зазначимо, що процес прикраса торта мастики варто проводити тільки після того, як крем застигне на десерт. Краще всього якщо поверхня торта складається з сухого бісквіта або марципанової маси.

Як правильно покрити торт мастикою?

Якщо ви хочете акуратно покрити торт мастикою, тоді дотримуйтесь наших рекомендацій. Використовуйте поворотний круг, він значно полегшить процес. На поверхню столу насипте цукрову пудру і розкачайте мастику товщиною до п’яти міліметрів. При цьому розкачане мастика повинна бути ширше Вашого торта.

Використовуючи качалку, перемістіть мастику на торт, при цьому посипте руки крохмалем і вирівняйте мастику спочатку по поверхні торта, таким чином, що б вона щільно до нього прилягала, а після з боків. Зайву масу варто обрізати ножем, але не поспішайте викидати залишки, так як з них можна зліпити фігурки і прикраси. Якщо залишки мастики все таки Вам не знадобилися її можна загорнути в харчову плівку і зберігати в холодильнику до 2 тижнів.

Студія солодкого декору "Софія" пропонує Вам торти на замовлення в Києві за доступними цінами. Ми виготовимо для Вас якісні красиві і смачні десерти до будь-якого торжества.